Historie

Hoe het begon...
In 1993 huurden we een werkplaats in de Brakstraat.
1993
LEF
Met tweedehands machines die we zelf opknapten, de communicatie via de fax, en vooral met veel lef.
Zelf bouwen
Na een aantal jaren is de Brakstraat te klein geworden. We maken plannen voor een eigen gebouw, aan de Laan der Verenigde Naties.
2000
Bo
En het is ook tijd voor de eerste bedrijfshond. Bo werkt vanaf het begin goed mee.
Nieuw
In 2001 betrekken we het nieuwe pand: werkplaats, kantoor en woning in ons eigen pand.
2001
Uitbreiding
In 2002 wordt zoon Loek geboren. Hij groeit op in het bedrijf en timmert al snel mee.
2002
interieuradvies
Naast de werkplaats is er ondertussen ook een volledig kantoor. Sinds 2000 geven we interieuradvies, en nu komt Martine ons daarbij versterken.
2008
LOGO
In 2009 passen we onze bedrijfsnaam aan. We veranderen meubelmakerij Smit in: Smit interieurbouw en advies. Daar hoort ook een nieuw logo bij!
A
10 jaar
Voor het 10-jarig jubileum organiseren we een kunstdag in de werkplaats. Met eigen projecten, en kunstwerken van andere kunstenaars, waaronder Juul Kortekaas.
2013
Eef
In het zelfde jaar doet bedrijfshond Eef haar intrede.
FINALIST
In 2019 zijn we finalist bij de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards met ons concept en ontwerp voor LEF Marketing & events.
2019
de volgende generatie
In hetzelfde jaar rond Loek de opleiding Allround meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer (BBL) af en gaat hij full time werken in het bedrijf.
In de media
Regelmatig vallen we op bij de media. In 2020 pikt de PZC het verhaal op van de vloer van de plaatselijke sporthal, die we opkopen en verwerken tot o.a. tafels.
2020
toekomst
Onze werkplaats wordt te klein. We hebben een oude loods gekocht op het Siloplein, en gaan deze verbouwen tot ons nieuwe pand. Hiernaast twee impressies van van het nieuwe pand.
2024

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.